Dit is een test

Marcel Loomans


“Ik zie de gebruikers van een gebouw als de meest belangrijke waarde van gebouwen. Die waarde, inclusief de financiële, van Gezondheid, Comfort en Productiviteit van gebruikers weegt veel zwaarder dan de kosten voor het gebouw en zijn vaste lasten.”

Dr.ir. Marcel Loomans is universitair docent aan de Technische Universiteit Eindhoven bij de faculteit Bouwkunde. Hij maakt deel uit van de groep Building Performance IEQ-Health. Zijn expertise ligt op het gebied van de prestatie van het binnenklimaat (thermisch en luchtkwaliteit). Onderzoek vindt daarbij zowel experimenteel (steeds meer in-situ in ‘echte’ gebouwen) als via simulatie plaats. Omdat het een multidisciplinair gebied is, is er samenwerking met verschillende andere kennisgebieden.
Ter illustratie, het binnenmilieu in de gezondheidszorg is onderzocht (van operatie- tot patiëntenkamers, NICUs en farmaceutische cleanrooms), net zoals de slaapomgeving in woningen en transities in het thermisch comfort in gebouwen. Het combineren van fysische en menselijke (perceptie en/of fysiologische) sensoren is een ander aandachtspunt.
Marcel Loomans was President van ISIAQ (isiaq.org) van 2016-2018 en President van de Healthy Buildings 2015 Europe conferentie in Eindhoven. Hij is momenteel bestuurslid van ISIAQ.nl (isiaq.nl) en actief in de TVVL Impulsgroep en TVVL Magazine Redactieraad.