VAMED; Uw partner in medische technologie

VAMED Nederland B.V. heeft op 31 maart 2020 de medische apparatuur in het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum (SMC) in Hardenberg opgeleverd. VAMED heeft de volledige inrichting van medische apparatuur verzorgd; van OK tot verpleegafdeling, van CSA tot radiologie. Hiermee is de 3-jarige samenwerking nog niet tot een eind gekomen. Dochteronderneming Hermed Medrott neemt vanaf nu de Full Service van de medische apparatuur over. VAMED zelf zal voorlopig nog betrokken zijn met de levering van de laatste apparaten en het begeleiden van de te verhuizen medische apparaten.

Bij een nieuwbouwproject of renovatie verdient medische apparatuur wat extra aandacht. Want wat heeft u nodig om de komende 20 jaar weer goede zorg te kunnen bieden? En hoe gaat dit gefinancierd worden? VAMED is uw partner in de aanschaf van medische apparatuur. Vanaf de planning van de bouw tot de oplevering en ingebruikname. En misschien daarna, met een Full-Service (ook wel bekend als MES) contract. Doordat ons kantoor centraal in Utrecht gelegen is, kunnen wij projecten door het hele land faciliteren.

Ontmoet ons op 23 November bij Totaal OK. Bij de stand treft u Edger Tiemens en Froukje Peeters Weem, project manager en medical engineer bij het project in Hardenberg. Daarnaast treft u onze business developer Michael Grech,.

Bij de foto’s: Het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum in aanbouw (linksboven), de ruimte met MRI scanner (rechtsboven), de OK (linksonder) en de nieuwe bedden (rechtsonder). VAMED was hierbij verantwoordelijk voor de financiering, levering, de installatie en de trainingen. Zodat het personeel in Hardenberg direct aan de slag kan na oplevering.


Saxenburgh Medisch Centrum


1 van de 4 nieuwe OK’s. VAMED heeft de inrichting van pendels, lampen en schermen verzorgd en ook de nog te plaatsen OK-tafels en anesthesietoestellen.


De MRI-scanner. VAMED is verantwoordelijk geweest voor de planning en aanschaf rondom de nieuwe radiologie apparatuur.


De nieuwe bedden. VAMED richt zich op volledige ziekenhuis inrichting. Dus naast de grote en complexere apparatuur kunnen we ook bedden en brancards in ons pakket aanbieden.