ORflow: hét software platform voor de digitale OK

Het succesvol laten verlopen van een operatie is een echte teamprestatie die vele uitdagingen kent. Hierbij maken toegang tot de juiste informatie en onderlinge afstemming hét verschil. Net zoals een Formule-1 coureur zijn team nodig heeft om te presteren, zo is een chirurg omringd door een operatieteam om bij elke operatie de beste zorg aan de patiënt te leveren.

Wat is ORflow?
Het door INTER zelf ontwikkelde software platform ORflow is een bewezen, modulair systeem voor de digitale én geïntegreerde operatiekamer. De gebruiksvriendelijke software-interface omvat:
• Informatie uit meerdere systemen integraal voor iedereen zichtbaar
• bediening en aansturing van OK-apparatuur
• procesondersteuning voor het hele OK-team tijdens operaties.

ORflow in een notendop
ORflow wordt veelal als centraal overzichts- en bedienscherm groot weergegeven in de operatiekamer. Daarnaast kan ORflow in zijn geheel of deels ook als digitale informatievoorziening weergegeven worden op andere plekken binnen of buiten de OK.
ORflow begeleid het operatieteam door de verschillende fases van het operatieproces. Per fase van de operatie wordt automatisch de relevante informatie over patiënt, operatie en team digitaal getoond. Denk aan checklijsten TOP-procedure (briefing, time-out en sign-out), planning, antibiotica toediening en nog veel meer. Specifieke informatie zoals noodprotocollen zijn direct oproepbaar.
Vanuit ORflow kunnen diverse aangesloten apparatuur waaronder beeldroutering of het gebouwbeheersysteem aangestuurd worden, zodat alles vanuit één scherm centraal bedient kan worden. ORflow is gekoppeld met het EPD en eventuele opslagsystemen.
De digitalisering in ORflow zorgt ervoor dat handmatige acties en registraties tot een minimum beperkt worden. Slimme alerts zetten geautomatiseerd andere acties in gang of vragen waar nodig om extra oplettendheid bij jullie operatieteam.
Zo heeft het OK-team alle aandacht voor de patiënt en de operatie. Veiligheid en efficiency van het chirurgisch proces nemen daardoor toe, evenals de algehele teamprestatie met als resultaat:
• Verlaging risico op postoperatieve wondinfecties
• Efficiëntie verhoging van het operatieproces
• Verhoging van de OK-bezettingsgraad
• Beter inzicht in processtatus en kwaliteit

ORflow in gebruik
In 2017 heeft het Erasmus MC welgeteld zesentwintig operatiekamers in gebruik genomen met het geïntegreerde OK-platform ORflow. Recentelijk is ORflow opgeleverd bij zeven operatiekamers van de Sint Maartenskliniek (SMK) in Nijmegen.
• Applicatie video Erasmus MC
• Applicatie video Sint Maartenskliniek
ORflow op het Totaal OK congres
Op het komende Totaal OK congres -gepland voor 23 november 2020- zal A. (Antoine) van Kempen, Programmamanager inventaris en inhuizing / Transitiecoördinator nieuwbouw, Erasmus MC Rotterdam, als spreker vertellen over deze procesintegratie in OK-systemen. ORflow zorgt ervoor, dat alle relevante data op alle schermen beschikbaar zijn. Hij gaat verder in op de eisen en wensen hieromtrent, de mogelijkheden en de toegevoegde waarde ervan voor het OK-team, de patiënt en de gezondheidszorg. Tevens zal hij een uitleg geven bij de streamingdienst vanuit de OK’s en de regiekamer van het Erasmus MC.

ORflow demonstratie

INTER zal op het Totaal OK congres demonstraties geven van ORflow op stand 39. Dus loop in de pauzes even langs voor meer informatie. Mocht je eerder een demonstratie van ORflow willen, dan maak gerust een afspraak met ons team. We komen graag langs met onze demoset of demonstreren ORflow in ons Experience Center INTER-X in Duiven.
Tot ziens op het Totaal OK congres!

Voor meer informatie: www.inter.nl
Email: medicalsystems@inter.nl
Pagina ORflow