Q-bital Healthcare Solutions levert specialistische facilitaire oplossingen

De zorg is een dynamische wereld, waarin het oog op de toekomst net zo belangrijk is als de ervaring opgedaan in het verleden. Steeds flexibel kunnen inspelen op ontwikkelingen, is van groot belang in met name medische ruimtes waar innovaties elkaar snel opvolgen.

Q-bital Healthcare Solutions heeft in binnen- en buitenland laten zien dat zij een aansprekende visie op de toekomst heeft en deze weet te realiseren in haar tijdelijke en permanente gebouwen. Zowel hybride operatiekamers als tijdelijke operatiekamercomplexen, die bijvoorbeeld de electieve zorg bij Covid-19 problematiek ondersteunen, zijn recent door ons gerealiseerd in landen als Nederland, België, Engeland en Zweden.

Vanuit haar nieuwe moderne productiehal in Nieuwegein levert Q-bital Healthcare Solutions medische faciliteiten ten behoeve van

• hybride operatiekamers
• volledige operatiekamercomplexen
• dialysecentra
• centrale sterilisatieafdelingen
• diagnostische ruimtes

Met haar team van technische, logistieke en klinisch specialisten kan Q-bital Healthcare Solutions al in een vroeg stadium helpen bij het ontwerpen van een passende, innovatieve en economische faciliteit.

Doordat de modules die het operatiekamercomplex gaan vormen in een gecontroleerde omgeving worden gerealiseerd, kunnen we alle processen managen zonder tussenkomst van atmosferische invloeden en ziekenhuislogistiek rondom de bouwplaats. Hiermee houden we optimale controle over het bouwproces en kunnen we een strakker schema aanhouden dan we op locatie zouden hebben kunnen doen. Hiermee, maar ook doordat er gelijktijdig aan de modules gewerkt kan worden en de grond bouwrijp gemaakt, wordt de bouwtijd tussen ontwerp en realisatie met minimaal 30% verkort ten opzichte van traditioneel bouwen. Hierdoor beschikt het ziekenhuis eerder over zijn nieuwe faciliteit en kan het deze dus eerder inzetten voor een verbeterde omzet.

Op 15 september 2022 vertellen Arjan de Rijke, Rob van Liefland en Henk Driebergen u graag alles over de mogelijkheden van modulair bouwen tijdens het Totaal-OK 2022 congres.