Hitma biedt totaalpakket voor beheersplan luchtbehandeling in operatiekamers

In een operatiekamer wil je zeker weten dat je de luchtkwaliteit beheerst en dat de gegevens die je meet 100 procent overeenkomen met de daadwerkelijke toestand in de ruimte. Hitma levert instrumentatie voor het meten van druk(verschil), temperatuur, luchtvochtigheid, luchtkwaliteit en flow. Daarnaast verzorgen we maatwerkoplossingen voor transport en koelkast- en vriezermonitoring, visualisatie, alarmering en dataregistratie volgens WIP-richtlijnen, G(A)MP en FDA 21 CFR Part 11.

Touchscreen ruimtedrukbewaking
Voor het monitoren en regelen van de luchtbehandeling in operatiekamers heeft Hitma naar aanleiding van vragen uit de markt speciale touchscreen displays ontwikkeld (ATM420). Deze displays, die zijn ontworpen als audiovisuele over- en onderdrukbewaking, zijn voor alle OK-medewerkers te begrijpen zonder handleiding. De visuele bewaking werkt als een stoplicht. Als het drukverschil in orde is, kleurt het gehele display groen en buiten de gewenste waardes kleurt het display rood. Daarnaast heeft het display een ingebouwd akoestisch alarm met instelbare vertraging en acceptatiefunctie. De ATM420 kan één of twee afzonderlijke drukverschillen bewaken. Zo kan er met één display tegelijkertijd een sluis en een ruimte bewaakt worden. De alarmering kan buiten bedrijf worden gezet voor bijvoorbeeld schoonmaak- of onderhoudswerkzaamheden.

Recent heeft Hitma-fabrikant Dwyer, bekend van de oerdegelijke Magnehelic, ook een touchscreen (RSME) ontwikkeld met speciale features zoals BACnet-uitgang en interne druksensor.

Dataregistratiesystemen
Bij operaties is het belangrijk om achteraf te kunnen aantonen dat de temperatuur en luchtvochtigheid binnen bepaalde grenswaardes zijn gebleven. Ook de overdruk in de operatiekamer en het aantal deurbewegingen moeten worden geregistreerd. Met de dataregistratiesystemen van Hitma kunnen belangrijke parameters worden gemeten, bewaakt en geregistreerd. Deze monitoringsystemen bieden een real-time bewaking, zodat er direct kan worden ingegrepen bij afwijkingen. Ook achteraf is uitgebreide rapportage mogelijk. Hitma biedt draadloze dataregistratiesystemen en systemen die volledig zijn bekabeld.

Meer weten over ons totaalpakket voor operatiekamers en andere oplossingen voor ziekenhuizen? Kom naar onze stand voor persoonlijk advies van onze specialist Teun Mulder of bezoek https://www.hitma-instrumentatie.nl/nl/markt/ziekenuizen-en-farmacie.

Teun Mulder
(06) 12 22 70 05
tmulder@hitma.nl
LinkedIn