sprekers

Wie spreken er tijdens het Totaal OK congres & beurs 2024?

Ayca Szapora

Ayca Szapora

Ayca geeft advies aan verschillende universiteiten in Nederland en in Duitsland.
Ze is tevens wetenschappelijk reviewer bij The American Journal of Psychology.
Haar hersenonderzoek resulteerde in meerdere wetenschappelijke publicaties over creativiteit,
onbewuste cognitieve strategieën en hoe je de manier kunt veranderen waarop je brein
problemen oplost en nieuwe ideeën vormt.

Haar boek “Veranderen voor luie mensen” geschreven met Paul Smit gaat over hoe
verandering écht werkt in het brein.

Ayca neemt je mee in de wondere werking van het brein en laat je de trucjes zien die je hersenen
met je uithalen. Ze legt uit wat de meest effectieve manier is om te communiceren en hoe je verbinding kunt maken.

Eelco Hoving

Eelco Hoving

Professor Eelco W. Hoving is als kinderneurochirurg werkzaam in het Wilhelmina Ziekenhuis (WKZ) en als Clinical Director Neuro-oncologie verbonden aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Zijn neurochirurgische expertise betreft de operaties van hersentumoren bij kinderen. Sinds december 2022 worden deze complexe operaties uitgevoerd in een volledig geïntegreerde operatiekamer met een intra-operatieve (IO)- MRI. Dit biedt unieke mogelijkheden om tijdens de operatie MRI-beelden te verkrijgen die meteen verwerkt worden in het neuronavigatiesysteem. Deze unieke infrastructuur draagt bij tot volledige tumorresecties en betere identificatie van belangrijke hersenstructuren na Brainshift. Deze operatiekamer is onderdeel van het operatiecomplex van het WKZ en functioneert als een platform voor implementatie van innovatieve technologie.

Janet Vissinga

Janet Vissinga

In 1990 startte Janet Vissinga haar loopbaan in de medisch technische gezondheidszorg. Ze specialiseerde zich in de toepassing van verschillende luchtbehandelingssystemen in de (para) medische zorg, waarbij gebouwtechniek een grote rol speelt. De high care zorg trok haar aandacht en de toepassing van innovatieve technieken zette haar op het spoor van (ver)nieuwbouwtrajecten binnen o.a. operatiecentra. Het werd haar duidelijk dat de zorg niet of nauwelijks betrokken werd bij het maken van (ver)bouwplannen. Het waren de medisch specialisten die haar aanspoorden OKCN op te zetten om de brug van de zorg naar de bouw en vice versa te gaan vormen. De formule waar u vandaag meer over te horen krijgt, draagt bij aan de kwaliteit van het ontwerp- en realisatieproces en zorgt last but not least voor draagvlak binnen de zorg.

Peter Luscuere

Peter Luscuere

Peter Luscuere is emeritus-hoogleraar aan de TU Delft, sectie ‘Building Physics&Systems’, gasthoogleraar aan de Tianjin University, PR China en tevens oprichter van ‘Inspired Ambitions’, een onafhankelijk adviesbureau.
Peter heeft uitgebreide ervaring met het ontwerp van binnenmilieu, zowel in de industrie, de gezondheidszorg als de utiliteitsbouw. Als directeur bij RTB van Heugten en later bij Royal Haskoning was hij als adviseur/projectdirecteur betrokken bij meerdere spraakmakende projecten zoals het ING-house, Erasmus MC, Orbis te Sittard en Het Nieuwe Rijksmuseum.
Peter is geïnspireerd geraakt door Cradle to Cradle® hetgeen onder andere heeft geleid tot de visie Beyond Sustainability waarin het concept van ‘positive footprints’ wordt toegepast op alle natuurlijke hulpbronnen. Binnen de Roadmap Next Economy, een project met Jeremy Rifkin voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag was hij trekker van het transitiepad Circular Economy.

Bij zijn afscheidsrede komen deze werelden tezamen:

Letty Koopman-Springer

Letty Koopman-Springer

Ik werk al sinds 1980 op een OK complex en neem deze ruim 40 jarige ervaring mee in de bouw projecten op het OK complex . Na mijn start als operatieassistent werk ik nu al vele jaren als leidinggevende en manager van een OK. De laatste 8 jaar in OLVG en ben sinds 2019 bezig met het bouwteam van OLVG om de nieuwe hotfloor vorm te geven.
Een hele uitdaging om in een bestaande productie draaiende OK afdeling, door middel van uitgekiende schuifbewegingen, een totaal vernieuwd complex neer te zetten.

exposanten 2024